Tuin & Tips voor de maand juli

Het sproeien van de tuin

De maand juli, de maand dat de meeste van ons op vakantie gaan. Zorg voordat je vertrekt dat de hagen goed gesnoeid zijn, onkruid is verwijderd, gras is gemaaid en de boel is aangeveegd. Dit geeft bij terugkomst een beter beeld alhoewel het wel enorm zal groeien in deze periode. Voor de oppas alvast de maaimachine en de tuinslang klaarzetten want dit moet toch regelmatig gebeuren, vooral bij erg droog en warm weer.

Tegenwoordig is er een geïntegreerd systeem te krijgen voor het besproeien van de tuin. Hiervoor moet ondergronds een leidingensysteem worden aangelegd. Hierin verwerkt zitten dan sproeikoppen die tijdens het sproeien tevoorschijn komen maar anders bijna niet zichtbaar zijn in de tuin. Bij een nieuw aan te leggen tuin is dit zeker de moeite waard om over na te denken, maar ook in een grote bestaande tuin is dit een werkbesparend systeem.

Voor het grasmaaien zijn er tegenwoordig maairobots verkrijgbaar. Een voordeel van deze robot is dat hij het gemaaide gras verpulverd en teruglegt op het gazon. Zelf zie je het bijna niet maar voor het gazon is deze bemesting met mulch erg goed. Het grasveld blijft mooi dicht en onkruid krijgt geen kans.

robot maaiers

De maand juli staat ook bekend als maand van de open tuinen. Overal in Nederland worden dit soort dagen georganiseerd. Kijk hiervoor eens op www.opentuinen.com

top Terug