Tuin & Tips voor de maand januari

winterbeeld

De maand december was weer een drukke maand. Zoals ieder jaar is deze weer voorbij gevlogen en ook de maand januari is al weer half voorbij. Toch nog een paar tuintips voor deze maand. Het voelt nu niet aan als winter maar wat niet is kan nog komen. Komend weekend daalt de temperatuur weer iets. Mochten we nog sneeuw en ijs krijgen dan is het voor mensen met een vijver van belang dat ze zorgen dat de meeste sneeuw van het ijs gehouden wordt.

top Lees meer...

Tuin & Tips voor de maand november

Herfst tinten

persicaria-closeup

In mijn eigen tuin springt de kleur van de Persicaria er nog steeds uit. Langzaam neemt de kleur af van helder naar donkerrood. Juist de tegenstelling van het afsterven van het blad en de nog steeds rode aar tegen het blijvend groen is prachtig. Ik kan zelfs nog af en toe een aar plukken om binnen van te genieten. Ook erg prachtig zijn al die kleuren die je ziet langs de snelweg. Nu de herfst in volle gang is laten bomen hun herfsttinten zien.

top Lees meer...

Tuin & Tips voor de maand oktober


keukenhof

Herfstklusje voor fleurig voorjaar.

Oktober is de maand om aan de slag te gaan als je in het voorjaar wilt genieten van een kleurrijke tuin met tulpen, narcissen, aliums, etc..

top Lees meer...