Wie is Nina Abbing?

Nina Abbing aan het planten

Wie is nu helemaal Nina Abbing en hoe komt ze tot het besluit om tuinen te ontwerpen.

In mijn jeugd was ik er van overtuigd dat ik de toeristische wereld in wilde. Het liefst stewardess want dan kwam je nog eens ergens. Na de HAVO ben ik naar het TIO gegaan. Tijdens de opleiding bleek al dat ik veel te lang was om stewardess te worden. Er was een maximale lengte van 1.76 en aangezien ik 1.86 ben kon ik dit van mijn lijstje schrappen.

Na de opleiding veel gesolliciteerd maar via via kwam ik terecht bij het staatsbedrijf PTT post. 9 Maanden opleiding in Groningen en daarna alle postkantoren in en om Groningen wel een keer bemand. Via Klantenservice post kwam ik terecht op het postkantoor in Drachten en jawel postkantoren ging reizenverkoop doen. Wie was daar de aangewezen persoon voor..... Ik dus. We verkochten pakketreizen en losse tickets van NBBS. Helaas een organisatie die niet meer bestaat. In de tijd dat wij voor ze werkten hebben we menig student en zakenreiziger voorzien van tickets. Daarna door naar uitzendorganisatie Manpower. Ook een nieuwe poot op het postkantoor. Inmiddels had ik een gezin met twee kinderen en werkte ik beduidend minder. In Heerenveen werd een pilot opgezet voor een zakenpostkantoor. Nieuwsgierig als ik was heb ik gesolliciteerd en heb ik de pilot, die helaas na een jaar werd afgebroken, meegemaakt. Rust in de tent zei mijn man. Dus gewoon deeltijdwerken op het postkantoor in Leeuwarden. Wij hadden hier een fijne vaste ploeg en waren goed op elkaar ingespeeld. Helaas werd het bedrijf, inmiddels geprivatiseerd, steeds commerciƫler. Dit maakte het werken niet prettiger. Toen ik de mogelijkheid kreeg om er uit te stappen met een regeling heb ik dit aangepakt. Ik was 40 jaar en moest nog zeker 25 jaar tot aan mijn pensioen.

Nina Abbing aan het straten

Voldoende tijd om nog eens iets anders te gaan doen. Via een aantal testen bleek dat ik iets creatief moest gaan doen. In eerste instantie dacht ik aan de Kunstacademie. Helaas was dat qua tijdsindeling niet te combineren met een gezin. Verder zoeken dus. Via via werd ik gewezen op de deeltijd hoveniersopleiding bij het AOC in Meppel (vroeger de tuinbouwschool van Frederiksoord). Er werd hier vooral aandacht besteed aan ontwerpen en plantenkennis. Na deze twee jaar wilde ik graag verder en ben ik gestart aan het van Hall Larenstein in Velp. Hier volg ik de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Inmiddels zit ik aan het eind van het tweede jaar. De opleiding duurt 4 jaar dus ik zit bijna op de helft. In de loop van deze twee jaren ben ik me ook steeds meer gaan interesseren voor het landschap. Dit is dan ook de specialisatie waar ik in verder ga de komende twee jaren. Dus niet alleen voor tuin maar ook voor landschapsvragen kunt u bij mij terecht.

Zelf de kriebels gekregen om ook eens iets anders te gaan doen? Laat je testen en als tuinen je ding is kijk dan eens op www.mbomeppel.nl of www.vanhall-larenstein.nl

top Terug