MTD Award 2012

poster-mtd

Dit laatste half jaar heb ik op het Van Hall Larenstein in Velp hard gewerkt aan de Integrale Opdracht Tuin- en Landschapsinrichting. Op 29 juni werd deze periode afgesloten met een presentatie door middel van een poster en een mondeling. Deze posters werden door een vakjury beoordeeld en tot mijn grote verbasing heb ik de MTD Award 2012 gewonnen.

Wat houdt dat nu precies in een Integrale Opdracht?

 

top Lees meer...

Vaux-le-Vicomte

vaux-le-vicomte

"Vaux-le Vicomte dominates the garden and surrounding landscape like a throne in the center of the stage. It is a masterpiece of design." Dit zijn de woorden van Patrice de Vogue, de huidige eigenaar. Afgelopen zomer heb ik een bezoek gebracht aan deze tuin. Het is onvoorstelbaar dat André le Notre dit heeft kunnen bedenken in de 17e eeuw. De tuin bestaat uit prachtige vijverpartijen, grotten en verassingen. Een aantal jaren geleden was ik in Versailles maar Vaux-le Vicomte heeft toch veel meer indruk gemaakt.

top Lees meer...

Norman Foster and Partners Architects te Londen


selectiebrugmillauOp maandag 17 oktober 2011 heb ik een lezing bijgewoond van de Friese Bouwsoos. Op uitnodiging van Ing. Johan Tichelaar was de jonge architect Ir. Ruben Bergambagt vanuit Londen naar Leeuwarden gekomen om te vertellen over een aantal projecten van het architectenbureau Norman Foster and Partners.
Ruben Bergambagt heeft al veel gezien van de wereld en vele projecten meegelopen. Hij vertelde vol enthousiasme over zijn ervaringen tijdens zijn studie en over zijn werkzame periode bij Foster and Partners.
Foster and Partners is een groot bureau met vestigingen over de hele wereld. Norman Foster zelf is al 75 jaar, maar staat nog steeds aan het hoofd van de Firma. Vanuit Zwitserland stuurt hij de projecten aan en één keer in de maand gaat hij naar het kantoor in Londen.

top Lees meer...