Buiten de lijnen denken

Mijn slogan is “Buiten de lijnen denken”

Tijdens mijn deeltijdstudie op het AOC in Meppel moest ik op zoek naar een stage plaats. Bij een van de opdracht van school: Tuinieren voor senioren, kwamen wij terecht bij de tuin voor aangepast tuinieren in Frederiksoord. Hier werden wij rondgeleid door Marjan Sorgdrager, bekend columnist bij verschillende groenbladen en eigenaar van Bureau tuinleven. Marjan is mijn stagebegeleider bij de Fruithof geworden, waar zij snoeicursussen geeft. Stage is onzin? Ik kan u vertellen dat ik op mijn stage plek gigantisch veel geleerd heb. Niet alleen over het snoeien, enten en onderhouden van een fruitgaard maar ook wat het betekent om met vrijwilligers een 8 ha groot grondstuk te onderhouden met daarop 850 verschillende fruitbomen. Op het terrein werken 3 stichtingen samen: Stichting de Fruithof, Stichting Gehandicaptentuin (opgericht n.a.v het 100 jarig bestaan van tuinbouwschool Frederiksoord) en Stichting Floralia Corso Frederiksoord.

Tuin aanleg door Nina Abbing Tuinen

Tijdens deze stage was ik ook druk bezig met het oprichten van mijn eigen bedrijf. Het is gestart op 1 januari 2009. Ook bij mijn ontwerpen werd ik begeleid door Marjan. In onze discussies vertelt Marjan me vaak dat ik meer buiten de lijnen moet denken. En als dit maar vaak genoeg tegen je gezegd wordt dan staat dit als het ware in je voorhoofd gegraveerd. Bij het oprichten van mijn bedrijf,waarbij ik een reclamebureau raadpleegde, heb ik dit verhaal verteld. Leon Koudenburg van O’Happens media opportunities vertelde mij dat ik daar iets mee moest doen en inmiddels prijkt dus op mijn visitekaartje en mijn briefpapier BUITEN DE LIJNEN DENKEN.

Bij iedere tuin die ik ontwerp denk ik voortdurend buiten de lijnen. Dus vraagt u mij een tuin te ontwerpen,dan krijgt ook u een tuin met bijzondere lijnen.

www.bureautuinleven.nl

www.ohappens.nl

www.fruithof-frederiksoord.nl