Architectuur

Architectuur; bouwkunst bouwstijl

Bij het woord architectuur denk je snel aan huizen en gebouwen. Ook de Dikke van Dalen geeft aan bouwkunst en bouwstijl. En er zijn prachtige voorbeelden te vinden op internet. Ook in Leeuwarden worden prachtige panden gebouwd, men is er soms jaren mee bezig. Dat begint met het zoeken van de juiste architect. Er komt een prachtige tekening en na een aantal overleggen wordt het pand gebouwd. Men gaat op onderzoek naar keukens, badkamers en interieur. Ook voor dit laatste wordt vaak uitbesteed aan een interieur architect. Het geheel is een prachtig plaatje. Het pand wordt opgeleverd en dan ineens komt er het besef dat er ook nog ruimte om het huis is. Maar helaas het geld is op en het prachtige pand staat te kleumen op een lelijk postzegeltje!!

oudolf

Mensen denk eens bij aanvang van de bouw aan een TUIN architect. Kijk eens naar de objecten die Piet Boon met Piet Oudolf heeft neergezet. Kijk eens naar de lijnen van het onder architectuur gebouwde huis die worden doorgezet in de tuin. Het pand komt beter uit en stijgt nog gigantisch in waarde ook, want lieve lezers, bij de verkoop van uw huis wordt in eerste instantie gekeken naar de buitenkant. Immers: “Zullen we de makelaar bellen? Nee laten we er eerst eens langs rijden, hoor je vaak!!!

Ik ben ervan overtuigd dat een mooi huis en de plannen rond een mooi huis niet alleen beginnen bij een HUIS architect maar met de combinatie van deze met een TUIN architect. Een ander bijkomend fenomeen is dat als het huis klaar is en tonnen zijn uitgegeven het budget op is en de tuinarchitect altijd te horen krijgt :”Het moet goedkoop en onderhoudsvrij!!! Weet u nog wat de HUIS architect heeft gekost? En weet u nog wat u per m2 aan de keuken heeft uitgegeven? Hoe staat dit in verhouding met de tuin?

boonoudolf

Denk vaker aan de TUINarchitect. U kunt altijd contact met mij opnemen voor een vrijblijvend advies. Het liefst wel bij de aanvang van het project (bouw en verbouw)!!!